Blog - Plan Your Wedding

Blog
Bij het
 bepalen van jullie budget, houd je vaak rekening met de grote kostenposten, zoals: de jurk, de ringen, fotograaf, locatie en ga zo maar door.
Je zult het misschien niet geloven, maar de meest voorkomende rekenfouten zitten vooral in de kleine elementen van de bruiloft. Zie hieronder de voorbeelden van verborgen kosten!

Huur van tafels en stoelen

Jullie huren een trouwlocatie af, helemaal happy met hetgeen dat jullie gevonden hebben. Maar let op: Niet alle verhuurders, verhuren hun locatie inclusief ‘’inrichting’’.  Wanneer dit niet het geval is, moeten jullie ook nog de tafels, stoelen, tafellinnen e.d. huren. Dit kan flink in de papieren lopen. Zorg dus dat alles duidelijk is voordat jullie akkoord gaan! Bedenk ook: Een complete locatie, met alles erop en eraan, geeft vaak meer waar voor jullie geld in vergelijking met een kale locatie die jullie zelf nog helemaal moeten aankleden.

Porto kosten

Tijdens het opstellen van jullie budget, hebben jullie vast rekening gehouden met de trouwkaarten. Maar hebben jullie ook nagedacht over het verzenden van deze kaarten? Hoeveel postzegels hebben jullie nodig per kaart? Het zijn geen grote kosten, maar zorgen er misschien wel voor dat jullie niet binnen het gewenste budget blijven.. Neem deze kosten dus altijd mee bij het opstellen van het budget.

Kosten voor de taart aansnijden

Ik hoor jullie al denken… Kosten van de taart aansnijden? Aha, dat klopt! In sommige gevallen is het niet altijd mogelijk om zelf de taart aan te snijden, controleer dus altijd bij jullie trouwlocatie of dit wel mogelijk is. Het kan voorkomen dat de locaties een totaalpakket aanbieden (inclusief bruidstaart). Heb je de locatie gevonden, maar wil je zelf de taart regelen? Dan kán de trouwlocatie  kosten rekenen voor het aansnijden en serveren van de taart, omdat de taart niet door hen gemaakt is. Controleer dit soort kleine dingen dus altijd!

Het doorpassen van de trouwjurk

Vaak moeten er nog wat dingen worden aangepast aan de trouwjurk voordat deze echt als gegoten zit. De meeste bruidsmodezaken maken daarom een afspraak voor het doorpassen van de jurk. Dit doen ze om er voor te zorgen dat de jurk op de dag zelf helemaal perfect zit!

Misschien kun je het je wel voorstellen, de aanpassingen die gedaan moeten worden, brengen wel kosten met zich mee. Informeer dus altijd goed naar deze kosten, zodat je exact weet wat het totaalplaatje van de jurk kost. Dit kun je dan weer meenemen in de begroting!

Proefkapsel en proefmake-up!

Op jullie grote dag, moet je make-up en je haar er natuurlijk wel tiptop uitzien. Make-up en hairstyling zijn heel persoonlijk. Daarom is het verstandig en aan te raden om een proefmake-up en proefkapsel in te plannen bij jou hairstylist en/of visagist! Bij het proefkapsel en bij de proefmake-up kun jij precies aangeven wat je mooi vindt, en wat niet. Zo weten de professionals hoe ze je moeten behandelen op jouw grote dag! Meestal zitten er aan de proefmake-up en het proefkapsel wel extra kosten verbonden. Informeer hierna en neem het wederom weer mee in jullie begroting.

Tipje van onze experts: Zoals alle voorbeelden al aangeven, er zijn een hoop verborgen kosten verbonden aan een bruiloft plannen. Nogmaals, het zijn geen extreem grote kosten, maar wel de moeite waard om op te letten. Maak een potje voor onvoorziene kosten zoals hierboven genoemd. Houd rekening met 10% van jullie totale budget..

 

Bedankt voor het lezen van dit blogartikel! Nieuwsgierig naar het volgende artikel? Houd dan onze Facebookpagina en de blogpagina in de gaten! Het volgende artikel gaat over trouwambtenaren.

 

Credits Fotografie: 
Bertil van Beek
Klik hier voor de website

Volg ons


Contact


Plan Your Event B.V.

T: 0573-748000
E: info [@] planyourevent.eu

Copyright © 2019 Plan Your Wedding Alle rechten voorbehouden Plan Your Wedding is onderdeel van Plan Your Event B.V.
Voordelig een goed scorende website laten maken? WPHosted