Blog - Plan Your Wedding

Blog


Het trouwseizoen is in volle gang! Huh? Nee, er wordt nog niet (veel) getrouwd in deze koude dagen, maar de liefdeskoppels zijn wel voorbereidingen aan het treffen voor hun TROUWDAG.

Belangrijke items die worden besproken tussen het aanstaande bruidspaar:

 • Op welke datum willen we gaan trouwen?
 • Waar plannen we onze huwelijksceremonie?
 • Waar willen we ons huwelijksfeest geven?
 • Welke gasten nodigen we uit?
 • Willen we een receptie geven of alleen een huwelijksfeest?
 • Hoe gaan we de trouwdag indelen?
 • Welke bruidsfotograaf kiezen we?
 • En wat voor soort TROUWKAART gaan we versturen en wanneer?!!
 • etc. etc.

HEEL VEEL VRAGEN. Maar allemaal erg leuk om te regelen!

Als GRAFISCH VORMGEVER ga ik in op de vraag:

‘Wat voor soort trouwkaart gaan we versturen?’ 

Ik geef je graag 6 TIPS waar je op kan letten om zeker weten een BIJZONDERE, PERSOONLIJKE en UNIEKE TROUWKAART te kunnen maken.

TIP 1: Leg kenmerken in jullie trouwkaart dat écht past bij jullie als bruidspaar.

Vaak krijg ik als grafisch vormgever te horen dat het aanstaande bruidspaar – tussen die duizenden online trouwkaarten – net niet kunnen vinden wat ze zoeken. Ik weet dat ze een persoonlijke touche missen in die trouwkaarten. En die persoonlijke touche maakt het dat jullie je aangetrokken voelen tot een kaart. Ook herkennen de gasten het als JULLIE TROUWKAART.

Voorbeeld. Vorig jaar had ik een bruidspaar dat veel had met het land Ghana. Ik heb van hun een karakteristiek Afrikaans stofje meegekregen en deze heb ik gescand, bewerkt en verwerkt in het ontwerp van de trouwkaart. Die trouwkaart zou jullie misschien niet passen, maar bij dit bruidspaar paste het helemaal en ook de gasten herkende het koppel helemaal in dit ontwerp! Dit resulteerde in al veel reacties vóór het huwelijksfeest!

grafisch_ontwerp_trouwkaart_3

TIP 2: Kies het juiste lettertype voor jullie trouwkaart.

Er zijn ontelbaar veel lettertypen te gebruiken. Maar elke lettertype heeft een eigen karakter en straalt daardoor iets uit. Kies het lettertype dat match met jullie karakter en stijl van de bruiloft.

Ik geef een paar ideeën aan jullie:

Schermafbeelding 2016-01-20 om 14.38.17

Met de titels kan je ‘los’ gaan met je lettertypen. Hiervoor kan je gerust kiezen voor een sierlijk lettertype. Maar de informatie, zoals waar de gasten wanneer verwacht worden, wordt onduidelijk in dit sierlijke lettertype. Kies dan voor een wat strakkere – goed leesbare – letter.

Extra tip: combineer 2 lettertypen!

TIP 3: Kies de juiste kleuren voor jullie trouwkaart.

Ook een bepaalde kleurenrange geeft een bepaalt gevoel aan de trouwkaart mee. De kleuren kunnen jullie bepalen door het thema wat jullie gekozen hebben voor de trouwdag. Heb je op jullie trouwdag vrolijke zitzakken staan, statafels en barkrukken in diverse felle kleuren? Trekt dit dan door in het trouwkaart ontwerp. Trouwen jullie in de lente, denk dan eens na over zachte kleurtinten (als dit ook bij jullie past!).

grafisch_ontwerp_trouwkaart_0

TIP 4: Zorg ervoor dat de informatie op de trouwkaart volledig is.

Denk aan onder andere:

 • De namen van jullie, het bruidspaar;
 • De datum van het huwelijk en het jaartal;
 • Vanaf welke tijd en waar de gasten welkom zijn, maak eventueel onderscheid inde kaarten voor de daggasten, receptiegasten en avondgasten;
 • Contactgegevens van de ceremoniemeester en het bruidspaar;
 • Eventueel een routebeschrijving;
 • Eventueel dresscode als dit gewenst is;
 • Eventueel cadeauwensen. 

TIP 5: Laat de trouwkaart op een goed adres printen of drukken.

Als je uiteindelijk een mooie trouwkaart hebt ontworpen, kan een afdruk dit ontwerp nog steeds maken of breken. Print je op je thuisprinter dan geeft dit een hele andere uitstraling als dat je het laat printen/drukken door een drukkerij. Een drukkerij heeft tal van papiersoorten (bv. glad wit, met glinstering, linnenlook) waar je uit kan kiezen. De drukkerij kan ook dikker papier door de printer halen dan de 120 grams die je thuisprinter misschien net aan kan. Het eindresultaat bepaalt echt of het een GEWELDIGE trouwkaart is.

TIP 6: Trek de stijl van de trouwkaart door in de huwelijksdag.

Ik heb het eerder al even genoemd. Heb jij vrolijke, gekleurde zitzakken geregeld voor op de bruiloft, trek deze kleuren dan door in het trouwkaart ontwerp. Maar andersom kan natuurlijk ook. Heb je een papiersoort gekozen met een structuur van hout, dan kan je bijvoorbeeld boomschijven op tafel leggen met kaarsjes erop als decoratie. Kiezen jullie voor de kleur paars in de trouwkaart, trekt dit dan door in paarse versieringen, paarse stropdas en/of schoenen! Helemaal gaaf natuurlijk!

grafisch_ontwerp_trouwkaart_1

Op naar een GEWELDIGE trouwkaart!

Jullie kunnen nu lekker aan de slag met het ontwerpen van JULLIE TROUWKAART. Maak het eigen en jullie merken dat de gasten al enthousiast reageren voordat jullie überhaupt op de dansvloer hebben gestaan!

Wil je wat inspiratie kijk dan eens onder de categorie trouwkaarten op de website.

Dit gastartikel is geschreven door: Daisy Renders.

Klik hier om de partner pagina van Daisy Renders te bekijken.

Klik hier om naar de website van Daisy Renders te gaan.

 

Een blog- of nieuwsartikel insturen? Vraag naar de mogelijkheden via administratie@planyourevent.eu

 

Volg ons


Contact


Plan Your Event B.V.

T: 0573-748000
E: info [@] planyourevent.eu

Copyright © 2019 Plan Your Wedding Alle rechten voorbehouden Plan Your Wedding is onderdeel van Plan Your Event B.V.
Voordelig een goed scorende website laten maken? WPHosted