Blog - Plan Your Wedding

Blog


Een trouwlocatie is één van de belangrijkste dingen om te regelen als jullie willen gaan trouwen. Maar waar moeten jullie opletten bij het zoeken en reserveren van een trouwlocatie? Lees alles hier!

Jullie wensen

Allereerst zijn jullie wensen natuurlijk belangrijk. Hebben jullie al een idee waar jullie willen trouwen? Kiezen jullie voor één of meerdere locaties? De sfeer, ligging en uitstraling zijn ook erg belangrijk, willen jullie het groots vieren of liever intiem houden? Allerlei vragen die belangrijk zijn bij het kiezen van een goede trouwlocatie.

Zorg ervoor dat jullie eerst de gastenlijst rond hebben. Pas dan kunnen jullie verder kijken naar een locatie.

Trouwen op locatie of in de kerk

Willen jullie trouwen op locatie of in de kerk? Tegenwoordig trouwen stellen vaker op locatie. Dit is makkelijker, maar let wel op dat de locatie een officiële trouwlocatie is! Jullie kunnen dit navragen bij de gemeente

De juiste locatie

De juiste trouwlocatie voor jullie is persoonlijk, maar let op dat de trouwlocatie voor de gasten en voor jullie zelf toegankelijk is. Denk aan gasten die slecht ter been zijn of gasten die van ver moeten komen.

Overnachtingsmogelijkheden

De verre familie komt tóch naar jullie bruiloft, super natuurlijk! Maar laat je hen weer een lange reis terug naar huis maken, of zorg je ervoor dat er in de buurt overnachtingsmogelijkheden zijn? Informeer jullie gasten hierover.

Licht en muziek

Om de perfecte sfeer te creëren is er licht en muziek nodig. Is de locatie donker? Dan moeten jullie gaan kijken naar andere verlichting. Dit kunnen jullie zelf regelen, maar vraag eerst even of dit te huren is bij de locatie, dit is vaak goedkoper! Ook de muziekaansluiting is belangrijk voor de band of DJ.

Het is aan te raden om te informeren naar de openingstijden en/of regels die verbonden zijn aan de muziek. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen staan op de grote dag, better safe than sorry!

Aantal vierkante meters

En dan misschien nog wel het moeilijkste: De grootte van de trouwlocatie.

Wij hebben richtlijnen voor jullie, om zo een beeld te geven van wat comfortabel is op een bruiloft.

Let op: dit blijven richtlijnen.

Ceremonie : 2 vierkante meter p.p

Staande receptie : 2 à 3 vierkante meter p.p

Dansvloer : 1 vierkante meter p.p

Diner met dansvloer : 4 vierkante meter p.p

Dansvloer met zitplaatsen: 2 vierkante meter p.p

 

Credits Fotografie: 
Bertil van Beek
Klik hier voor de website

 

Volg ons


Contact


Plan Your Event B.V.

T: 0573-748000
E: info [@] planyourevent.eu

Copyright © 2019 Plan Your Wedding Alle rechten voorbehouden Plan Your Wedding is onderdeel van Plan Your Event B.V.
Voordelig een goed scorende website laten maken? WPHosted