Blog - Plan Your Wedding

Blog


Als je bruiloft zegt, denk je meteen aan trouwringen en een adembenemende jurk. Niet waar?
Maar hoeveel kost een set trouwringen nou eigenlijk?  Hoe komt deze prijs tot stand en waar moet je rekening mee houden?
Lees alles wat jullie moeten weten, hieronder!

Het is heel kort door de bocht om de gemiddelde prijs van een set trouwringen te benoemen, er zijn verschillende factoren die een grote rol spelen bij de uiteindelijke prijs voor een set trouwringen.

De gemiddelde prijs van een set trouwringen bedraagt €1500,-. Zoals hierboven al genoemd is, hangt de prijs af van verschillende factoren:

• Het materiaal van de ringen

• Gewicht (dikte en breedte van de ringen)

• Steen

• Bewerkingen

Het materiaal van de trouwringen

Zoals vele ringen, worden ook trouwringen van verschillende materialen gemaakt. Aan iedere soort materiaal, hangt een ander prijskaartje. 

Platina of platinum

Een ring van platina is vrij kostbaar. Maar dan hebben jullie ook wel de crème de la crème onder de trouwringen. Houden jullie van witgoud en zijn jullie opzoek naar unieke ringen? Dan zijn platina ringen een goede optie! 

Geelgoud & Witgoud

Geelgoud  en witgoud wordt vaak gebruikd voor trouwringen. Deze materialen zijn het hardste en dus ook het minst kwetsbaar. Deze materialen zijn kostbaarder dan zilver of staal. 

Zilveren trouwringen

Zilver is in verhouding niet het meest kostbare materiaal. Zilver is een zachter materiaal, daardoor is het kwetsbaarder bij stoten e.d.  

Bicolor of Tricolor

De opties bicolor of tricolor staan voor meerdere kleuren. Wanneer jullie ervoor kiezen meerdere kleuren (en dus ook materialen) te laten verwerken in de trouwringen, wordt er meer aan de ring(en) gewerkt. Dit betekent meer arbeidsuren en meer materialen, dus ook een hogere prijs.

Staal, palladium en titanium

Er kunnen ook trouwringen gemaakt worden van staal, palladium of titanium. Hebben jullie iets minder te besteden? Dan is dit ook een goede optie. Het enige nadeel is wel: Deze ringen kunnen niet versteld worden. Het is dus niet mogelijk om de ringen te verkleinen of te vergroten.

Gewicht

Ook het gewicht van de ringen speelt een grote rol bij de prijs. Sterker nog, willen jullie besparen op de ringen? Kijk dan eerst naar de dikte en breedte van de ringen, 1 millimeter verschil kan namelijk al €100,- schelen. 

Diamanten in trouwringen

‘’Diamonds Are A Girl’s Best Friend’’ zei Marilyn Monroe ooit. De meeste vrouwen vinden een beetje bling-bling namelijk geweldig! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt met diamanten. In de meeste trouwringen voor vrouwen wordt 1 tot 2 punt diamant gezet. Dit is 0.01 – 0.02 Karaat

• 1 punt kost €39,-

• 1.5 punt kost €49,-

• 2 punt kost €59,-

De prijs van diamanten 

Ook de prijs van diamanten hangen af van verschillende factoren. Ook wel de 4C’s genoemd. De 4 C’s staan voor:

Carat

Karaat slaat op het gewicht van de steen. Hoe zwaarder, hoe hoger de prijs!

Clarity

De zuiverheid van de steen is ook erg belangrijk. Hoe zuiverder, hoe hoger de prijs. De zuiverheid kan op verschillende manieren bepaald worden. Meestal maakt men gebruik van een loep en een lamp.

Cut

Cut staat voor de manier en de vorm waarop de diamant geslepen is. Dit is erg belangrijk voor de prijsbepaling. Wanneer de steen niet goed geslepen is, is er een kans dat de schittering niet goed uitkomt. 

Colour

Een zuivere diamant heeft geen kleur, je kunt het dus misschien al raden: Hoe minder kleur de steen vertoont, hoe zuiverder en hoe waardevoller de diamant is. Al is er wel een uitzondering op de regel: roze, blauwe en zwarte diamanten worden weer duurder, omdat deze verkleuring niet vaak voorkomt.

Bewerkingen 

Bewerkingen zijn erg persoonlijk. Er zijn geen standaard prijzen verbonden aan het bewerken van een trouwring. Informeer hier dus goed naar!

Vormen van bewerken zijn: textuur, polijsten, mat, slijpen, hamerslag en strak.

Edelsmid of juwelier?

Wat is het verschil tussen een edelsmid en een juwelier?

De juwelier heeft vaak een groot aanbod aan trouwringen van verschillende merken. Jullie hebben dus veel keuze en opties.

De edelsmid maakt de trouwringen speciaal voor jullie. Hebben jullie dus al een idee? Of willen jullie iets écht origineels? Ga dan naar een edelsmid.

De prijzen variëren heel erg, een edelsmid of juwelier is niet per definitie duurder. De prijs van de uiteindelijke ringen hangt weer af van de breedte, dikte, materialen etc.

Graveren

Meestal wordt er in de ringen de trouwdatum gegraveerd. Wanneer jullie iets anders willen laten graveren, is dit ook mogelijk. Het graveren is namelijk (vaak) bij de prijs inbegrepen. 

 

Uiteraard is het aan te raden om eens een bezoekje te brengen bij een edelsmid of een juwelier, jullie wensen en eisen bepalen uiteindelijk de prijs.

Zijn jullie wat wijzer geworden door dit blogartikel? Vergeet deze dan niet op uw social-media account(s) te delen, om andere aanstaande bruidsparen te helpen...

Benieuwd naar het volgende artikel? Stay tuned en houd onze Facebookpagina in de gaten voor alle updates.

 

Volg ons


Contact


Plan Your Event B.V.

T: 0573-748000
E: info [@] planyourevent.eu

Copyright © 2019 Plan Your Wedding Alle rechten voorbehouden Plan Your Wedding is onderdeel van Plan Your Event B.V.
Voordelig een goed scorende website laten maken? WPHosted