Blog - Plan Your Wedding

BlogIn samenwerking Met Circles Trouwringen hebben wij een leuke actie.

Bij Circles Trouwringen ontvang je een set trouwringen t.w.v. €500 + een diamant t.w.v. € 150,- volledig gratis. 

Wat moet je doen om kans te maken op deze prijs?

Raad het bedrag van deze trouwringen, like de pagina van Circles Trouwringen en die van Plan your Wedding, diegene die het dichtst bij het bedrag zit van deze set trouwringen mag een set trouwringen uit komen zoeken  t.w.v. € 500, met een diamant t.w.v. €150,-

Eind oktober maken we de winnaar bekend!

Mochten er meerdere mensen het juiste antwoord hebben, zullen wij uit de juiste antwoorden 1 winnaar trekken. 

Succes!

Bij een bruiloft mag het trouwvervoer natuurlijk niet ontbreken! Of jullie nou kiezen voor een chique limousine, een gave oldtimer of op de fiets, zolang het bij jullie past, is het goed!

Houd bij het reserveren van trouwvervoer altijd rekening met het weer.. Wanneer gaan jullie trouwen? Is het vervoer wel geschikt voor die tijd van het jaar?

Zorg ervoor dat het trouwvervoer tijdig geregeld is! 

Inspiratie nodig? Hieronder een aantal prachtige foto's, gemaakt door Bertil van Beek 

Credits Fotografie: 
Bertil van Beek
Klik hier voor de website

 

 

De trouwjurk is natuurlijk erg belangrijk tijdens jullie trouwdag. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van dé trouwjurk?
Wat zijn de gemiddelde kosten, wie neem je mee en waar moet je aan denken bij het kopen van jouw trouwjurk?

DE trouwjurk voor jou

Je gaat de trouwjurk voor jullie bruiloft kopen.. Waarschijnlijk heb je weinig tot geen ervaring met het kopen van je trouwjurk, dus je bent nog erg groen. Daarom willen wij je helpen met tips & tricks om het iets makkelijker te maken. Waar moet je op letten bij het kopen van jouw jurk? Wie neem je mee en wat mag de jurk kosten? Lees alles hieronder! Enjoy!

Wie neem je mee?

Een lastige vraag, die wij niet voor jou kunnen bepalen. Maar we geven je één tip: Neem de mensen mee die belangrijk voor je zijn! De moeders en een vriendin, zus, nicht of neef, alles kan en mag! Zorg ervoor dat ze je goed kunnen adviseren en eerlijk zijn. Neem alle belangrijke mensen de eerste keer mee, zo zorg je ervoor dat niemand zich gepasseerd voelt.

Wat kun je verwachten?

Bij iedere bruidsmodezaak kun je een andere werkwijze verwachten. Dit maakt een iedere zaak ook uniek!
Maar wat kun je over het algemeen verwachten bij het kopen van dé jurk?

De meeste bruidsmodezaken maken eerst een praatje met je, wat vindt jij belangrijk? Hoe ziet je trouwdag eruit en wat zijn de wensen? De meeste bruiden nemen dan ook plaatjes mee van de jurk(en) die zij mooi vinden.

Passen

Er worden japonnen uitgezocht naar jou wensen, maar ook eventueel suggesties van de adviseuse. Laat je vooral verrassen! 

Omdat er ontzettend veel verschillende modellen te vinden zijn, is het dan nu tijd om te passen! De meeste bruidsmodezaken hebben grote paskamers met grote spiegels zodat jij jezelf goed kunt zien. Wanneer jij er klaar voor bent, gaan jullie de paskamer uit en is het tijd om jezelf te bekijken ín de zaak! Nu kunnen ook de mensen die jij hebt meegebracht, jou bewonderen!

Ook accessoires zijn belangrijk tijdens de grote dag! It’s all about the little things, dus ook accessoires worden gepast en uitgeprobeerd. Je krijgt vaak direct speciale schoenen en lingerie aan, om het gevoel te ervaren!

Een keuze maken

Het kopen van jouw trouwjurk is echt een gevoelsaankoop! Wanneer jij je lekker voelt in de trouwjurk, zal je stralen van geluk op de mooiste dag van jullie leven! Luister dus echt naar je gevoel.

Wanneer je verschillende jurken aan het passen bent, zal je op een gegeven ogenblik een jurk treffen met het WAUW-effect. Een jurk waarvan je hart sneller gaat kloppen, die je doet stralen en waar jij je lekker in voelt! Overigens is dit vaak de eerste japon.. Waarom? Omdat de aanstaande bruid de volgorde van de jurken zelf mag kiezen.. Je zult dan ook zien dat je alle andere jurken met die ene geweldige-WAUW-effect-jurk gaat vergelijken..

Iedereen kan zien dat jij de perfecte jurk hebt gevonden.. Dan komt het voor de meeste bruidsmodezaken aan op het bestellen van de jurk in je maat. Mocht je dus nog een paar kilootjes willen afvallen of misschien wel zwanger willen worden, geef dat dan altijd aan!

Tip van onze experts: Maak foto’s van de jurk die jij gaat kopen! 

Credits Fotografie: 
Bertil van Beek
Klik hier voor de website

 

Als je bruiloft zegt, denk je meteen aan trouwringen en een adembenemende jurk. Niet waar?
Maar hoeveel kost een set trouwringen nou eigenlijk?  Hoe komt deze prijs tot stand en waar moet je rekening mee houden?
Lees alles wat jullie moeten weten, hieronder!

Het is heel kort door de bocht om de gemiddelde prijs van een set trouwringen te benoemen, er zijn verschillende factoren die een grote rol spelen bij de uiteindelijke prijs voor een set trouwringen.

De gemiddelde prijs van een set trouwringen bedraagt €1500,-. Zoals hierboven al genoemd is, hangt de prijs af van verschillende factoren:

• Het materiaal van de ringen

• Gewicht (dikte en breedte van de ringen)

• Steen

• Bewerkingen

Het materiaal van de trouwringen

Zoals vele ringen, worden ook trouwringen van verschillende materialen gemaakt. Aan iedere soort materiaal, hangt een ander prijskaartje. 

Platina of platinum

Een ring van platina is vrij kostbaar. Maar dan hebben jullie ook wel de crème de la crème onder de trouwringen. Houden jullie van witgoud en zijn jullie opzoek naar unieke ringen? Dan zijn platina ringen een goede optie! 

Geelgoud & Witgoud

Geelgoud  en witgoud wordt vaak gebruikd voor trouwringen. Deze materialen zijn het hardste en dus ook het minst kwetsbaar. Deze materialen zijn kostbaarder dan zilver of staal. 

Zilveren trouwringen

Zilver is in verhouding niet het meest kostbare materiaal. Zilver is een zachter materiaal, daardoor is het kwetsbaarder bij stoten e.d.  

Bicolor of Tricolor

De opties bicolor of tricolor staan voor meerdere kleuren. Wanneer jullie ervoor kiezen meerdere kleuren (en dus ook materialen) te laten verwerken in de trouwringen, wordt er meer aan de ring(en) gewerkt. Dit betekent meer arbeidsuren en meer materialen, dus ook een hogere prijs.

Staal, palladium en titanium

Er kunnen ook trouwringen gemaakt worden van staal, palladium of titanium. Hebben jullie iets minder te besteden? Dan is dit ook een goede optie. Het enige nadeel is wel: Deze ringen kunnen niet versteld worden. Het is dus niet mogelijk om de ringen te verkleinen of te vergroten.

Gewicht

Ook het gewicht van de ringen speelt een grote rol bij de prijs. Sterker nog, willen jullie besparen op de ringen? Kijk dan eerst naar de dikte en breedte van de ringen, 1 millimeter verschil kan namelijk al €100,- schelen. 

Diamanten in trouwringen

‘’Diamonds Are A Girl’s Best Friend’’ zei Marilyn Monroe ooit. De meeste vrouwen vinden een beetje bling-bling namelijk geweldig! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt met diamanten. In de meeste trouwringen voor vrouwen wordt 1 tot 2 punt diamant gezet. Dit is 0.01 – 0.02 Karaat

• 1 punt kost €39,-

• 1.5 punt kost €49,-

• 2 punt kost €59,-

De prijs van diamanten 

Ook de prijs van diamanten hangen af van verschillende factoren. Ook wel de 4C’s genoemd. De 4 C’s staan voor:

Carat

Karaat slaat op het gewicht van de steen. Hoe zwaarder, hoe hoger de prijs!

Clarity

De zuiverheid van de steen is ook erg belangrijk. Hoe zuiverder, hoe hoger de prijs. De zuiverheid kan op verschillende manieren bepaald worden. Meestal maakt men gebruik van een loep en een lamp.

Cut

Cut staat voor de manier en de vorm waarop de diamant geslepen is. Dit is erg belangrijk voor de prijsbepaling. Wanneer de steen niet goed geslepen is, is er een kans dat de schittering niet goed uitkomt. 

Colour

Een zuivere diamant heeft geen kleur, je kunt het dus misschien al raden: Hoe minder kleur de steen vertoont, hoe zuiverder en hoe waardevoller de diamant is. Al is er wel een uitzondering op de regel: roze, blauwe en zwarte diamanten worden weer duurder, omdat deze verkleuring niet vaak voorkomt.

Bewerkingen 

Bewerkingen zijn erg persoonlijk. Er zijn geen standaard prijzen verbonden aan het bewerken van een trouwring. Informeer hier dus goed naar!

Vormen van bewerken zijn: textuur, polijsten, mat, slijpen, hamerslag en strak.

Edelsmid of juwelier?

Wat is het verschil tussen een edelsmid en een juwelier?

De juwelier heeft vaak een groot aanbod aan trouwringen van verschillende merken. Jullie hebben dus veel keuze en opties.

De edelsmid maakt de trouwringen speciaal voor jullie. Hebben jullie dus al een idee? Of willen jullie iets écht origineels? Ga dan naar een edelsmid.

De prijzen variëren heel erg, een edelsmid of juwelier is niet per definitie duurder. De prijs van de uiteindelijke ringen hangt weer af van de breedte, dikte, materialen etc.

Graveren

Meestal wordt er in de ringen de trouwdatum gegraveerd. Wanneer jullie iets anders willen laten graveren, is dit ook mogelijk. Het graveren is namelijk (vaak) bij de prijs inbegrepen. 

 

Uiteraard is het aan te raden om eens een bezoekje te brengen bij een edelsmid of een juwelier, jullie wensen en eisen bepalen uiteindelijk de prijs.

Zijn jullie wat wijzer geworden door dit blogartikel? Vergeet deze dan niet op uw social-media account(s) te delen, om andere aanstaande bruidsparen te helpen...

Benieuwd naar het volgende artikel? Stay tuned en houd onze Facebookpagina in de gaten voor alle updates.

 

Stralen op je bruiloft door middel van Botox?

Tegenwoordig is het voor veel mensen een simpele behandeling die zelfs tijdens de lunchpauze snel uitgevoerd kan worden. Botox is geschikt voor: fronsrimpels, voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes en rimpels en putjes in de kin. Voor de niet kenners blijft Botox toch nog enigszins eng, na het lezen van deze informatie zult u er wellicht anders naar kijken. Bovendien is het bezoeken van een kundige en ervaren cosmetisch arts hierbij van groot belang voor een mooi resultaat. 

Oorspronkelijk werd Botox in ziekenhuizen gebruikt om spierspasmen te behandelen. Tegenwoordig wordt het gebruikt voor cosmetische doeleinden, in zeer kleine, veilige doses. 

Als Botox in een spier wordt geïnjecteerd, blokkeert het de overdracht van zenuwimpulsen naar de spier. Hierdoor ontspant de spier zich en zullen rimpels in de huid verminderen of zelfs verdwijnen. Na enkele maanden is de Botox door het lichaam afgebroken en krijgen de spieren hun beweeglijkheid volledig terug.

Botox kan ook toegepast worden op plekken waar je dat minder snel zou verwachten zoals oksels, handen en voeten. Er zijn namelijk veel mensen die last hebben van overmatig transpiratie en met Botox is dit uitermate goed te behandelen. Tevens is het ook geschikt voor mensen die last hebben van migraine.  

Een mooie lach maakt onderdeel uit van een stralend gezicht. Maar als je je niet prettig voelt tijdens het lachen, omdat je tandvlees zichtbaar wordt, dan biedt Botox ook een oplossing. Het zorgt er namelijk voor dat de hefspier van je bovenlip minder ver optrekt, waardoor er minder tandvlees te zien is. 

Kortom: Botox is een kleine ingreep met een mooi eindresultaat! De Botox wordt met een heel klein naaldje geïnjecteerd en de meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk. Na de behandeling kan de huid wat rood en gevoelig zijn, maar dit trekt snel weer wegStralen op je bruiloft door middel van Botox?

 

Dit artikel is ingestuurd door: Amstelzijde kliniek
Klik hier voor de website

 Bij het
 bepalen van jullie budget, houd je vaak rekening met de grote kostenposten, zoals: de jurk, de ringen, fotograaf, locatie en ga zo maar door.
Je zult het misschien niet geloven, maar de meest voorkomende rekenfouten zitten vooral in de kleine elementen van de bruiloft. Zie hieronder de voorbeelden van verborgen kosten!

Huur van tafels en stoelen

Jullie huren een trouwlocatie af, helemaal happy met hetgeen dat jullie gevonden hebben. Maar let op: Niet alle verhuurders, verhuren hun locatie inclusief ‘’inrichting’’.  Wanneer dit niet het geval is, moeten jullie ook nog de tafels, stoelen, tafellinnen e.d. huren. Dit kan flink in de papieren lopen. Zorg dus dat alles duidelijk is voordat jullie akkoord gaan! Bedenk ook: Een complete locatie, met alles erop en eraan, geeft vaak meer waar voor jullie geld in vergelijking met een kale locatie die jullie zelf nog helemaal moeten aankleden.

Porto kosten

Tijdens het opstellen van jullie budget, hebben jullie vast rekening gehouden met de trouwkaarten. Maar hebben jullie ook nagedacht over het verzenden van deze kaarten? Hoeveel postzegels hebben jullie nodig per kaart? Het zijn geen grote kosten, maar zorgen er misschien wel voor dat jullie niet binnen het gewenste budget blijven.. Neem deze kosten dus altijd mee bij het opstellen van het budget.

Kosten voor de taart aansnijden

Ik hoor jullie al denken… Kosten van de taart aansnijden? Aha, dat klopt! In sommige gevallen is het niet altijd mogelijk om zelf de taart aan te snijden, controleer dus altijd bij jullie trouwlocatie of dit wel mogelijk is. Het kan voorkomen dat de locaties een totaalpakket aanbieden (inclusief bruidstaart). Heb je de locatie gevonden, maar wil je zelf de taart regelen? Dan kán de trouwlocatie  kosten rekenen voor het aansnijden en serveren van de taart, omdat de taart niet door hen gemaakt is. Controleer dit soort kleine dingen dus altijd!

Het doorpassen van de trouwjurk

Vaak moeten er nog wat dingen worden aangepast aan de trouwjurk voordat deze echt als gegoten zit. De meeste bruidsmodezaken maken daarom een afspraak voor het doorpassen van de jurk. Dit doen ze om er voor te zorgen dat de jurk op de dag zelf helemaal perfect zit!

Misschien kun je het je wel voorstellen, de aanpassingen die gedaan moeten worden, brengen wel kosten met zich mee. Informeer dus altijd goed naar deze kosten, zodat je exact weet wat het totaalplaatje van de jurk kost. Dit kun je dan weer meenemen in de begroting!

Proefkapsel en proefmake-up!

Op jullie grote dag, moet je make-up en je haar er natuurlijk wel tiptop uitzien. Make-up en hairstyling zijn heel persoonlijk. Daarom is het verstandig en aan te raden om een proefmake-up en proefkapsel in te plannen bij jou hairstylist en/of visagist! Bij het proefkapsel en bij de proefmake-up kun jij precies aangeven wat je mooi vindt, en wat niet. Zo weten de professionals hoe ze je moeten behandelen op jouw grote dag! Meestal zitten er aan de proefmake-up en het proefkapsel wel extra kosten verbonden. Informeer hierna en neem het wederom weer mee in jullie begroting.

Tipje van onze experts: Zoals alle voorbeelden al aangeven, er zijn een hoop verborgen kosten verbonden aan een bruiloft plannen. Nogmaals, het zijn geen extreem grote kosten, maar wel de moeite waard om op te letten. Maak een potje voor onvoorziene kosten zoals hierboven genoemd. Houd rekening met 10% van jullie totale budget..

 

Bedankt voor het lezen van dit blogartikel! Nieuwsgierig naar het volgende artikel? Houd dan onze Facebookpagina en de blogpagina in de gaten! Het volgende artikel gaat over trouwambtenaren.

 

Credits Fotografie: 
Bertil van Beek
Klik hier voor de website


Wat kost een bruiloft nou eigenlijk? Natuurlijk kun je het zo gek en zo duur maken als je zelf wilt.
Eerst wat tips van de Plan Your Wedding experts.

DIY:
DIY, misschien hebben jullie er al van gehoord, DIY staat voor Do It Yourself. Bespaar vele euro’s door zelf de handen uit de mouwen te steken en jullie bruiloft persoonlijk te maken! Schrijf bijvoorbeeld de naamkaartjes voor tijdens het diner zelf of pimp jullie trouwlocatie met lint.

Prioriteiten stellen:
Wat vinden jullie écht belangrijk? Waar willen jullie meer geld aan uitgeven en waar willen jullie op besparen? Maak een lijstje, wat heeft voor jullie de meeste en minste waarde. Dit maakt overzichtelijk en brengt in kaart hoe jullie het budget gaan verdelen.

Budget
Een belangrijk aspect van het plannen van jullie bruiloft is een budget opstellen! Stel van tevoren een budget op, zo weten jullie precies hoeveel jullie uit willen geven.
In de volgende versie van het platform Plan Your Wedding, is het mogelijk om kosteloos gebruik te maken van onze budget-tool. Hierin kunt u uw budget instellen en bijhouden!

Onvoorziene kosten
Houd ook altijd rekening met onvoorziene kosten, bepaalde elementen kunnen altijd duurder uitvallen. Houd ongeveer rekening met 10% van het budget aan onvoorziene kosten. Houd ook rekening met verborgen kosten.

Let erop als je afspraken gaat maken m.b.t. jullie bruiloft, dat alles duidelijk is. Wat zit erbij inbegrepen en wat niet? Huren jullie de trouwlocatie ‘’kaal’’ of zitten daar ook stoelen tafels en dergelijken bij?
Wil jij weten wat de meest voorkomende verborgen kosten zijn? Stay tuned, het volgende blogartikel wordt gewijd aan de meest voorkomende verborgen kosten bij een bruiloft!

The Real Deal: Kosten voor jullie bruiloft
Tja, het wordt de mooiste dag van jullie leven, maar het moet niet jullie faillissement betekenen. Wat kost het nou echt om te trouwen?
We hebben een overzichtje gemaakt van de gemiddelde prijzen. Schrik niet! Er zijn namelijk genoeg manieren om te besparen. 

Ga vooral niet uit van de onderstaande cijfers. Iedere bruiloft is anders, voor ieder budget is er een bruiloft. 

 • Decoratie € 300,-
 • Bruidstaart (p.p.) € 4,-
 • Bruidsboeket € 125,-
 • Buffet (p.p.) € 25,-
 • Diner (p.p.) € 35,-
 • Drukwerk € 250,-
 • Locatie € 3.000,-
 • Fotograaf € 1.200,-
 • Huwelijksnacht € 300,-
 • Huwelijksreis € 2.500,-
 • Kapper & make-up € 150,-
 • Kleding bruid € 1.500,-
 • Kleding bruidegom € 700,-
 • Kleding bruidskinderen € 150,-
 • Muziek trouwfeest € 1.000,-
 • Officiële gedeelte € 300,-
 • Receptie (p.p.) € 15,-
 • Ringen € 1500,- per paar
 • Huwelijksbedankjes € 150,-
 • Trouwvervoer € 500,-

Een gemiddelde bruiloft kost ongeveer €15.000,-. Hoe meer gasten, hoe duurder het wordt. De meeste leveranciers rekenen namelijk per gast.

 

In het volgende blogartikel lees je alles over de verborgen kosten van een bruiloft... Stay tuned, houd het platform en onze Facebookpagina in de gaten!

 

Credits Fotografie: 
Bertil van Beek
Klik hier voor de website

 

Een trouwlocatie is één van de belangrijkste dingen om te regelen als jullie willen gaan trouwen. Maar waar moeten jullie opletten bij het zoeken en reserveren van een trouwlocatie? Lees alles hier!

Jullie wensen

Allereerst zijn jullie wensen natuurlijk belangrijk. Hebben jullie al een idee waar jullie willen trouwen? Kiezen jullie voor één of meerdere locaties? De sfeer, ligging en uitstraling zijn ook erg belangrijk, willen jullie het groots vieren of liever intiem houden? Allerlei vragen die belangrijk zijn bij het kiezen van een goede trouwlocatie.

Zorg ervoor dat jullie eerst de gastenlijst rond hebben. Pas dan kunnen jullie verder kijken naar een locatie.

Trouwen op locatie of in de kerk

Willen jullie trouwen op locatie of in de kerk? Tegenwoordig trouwen stellen vaker op locatie. Dit is makkelijker, maar let wel op dat de locatie een officiële trouwlocatie is! Jullie kunnen dit navragen bij de gemeente

De juiste locatie

De juiste trouwlocatie voor jullie is persoonlijk, maar let op dat de trouwlocatie voor de gasten en voor jullie zelf toegankelijk is. Denk aan gasten die slecht ter been zijn of gasten die van ver moeten komen.

Overnachtingsmogelijkheden

De verre familie komt tóch naar jullie bruiloft, super natuurlijk! Maar laat je hen weer een lange reis terug naar huis maken, of zorg je ervoor dat er in de buurt overnachtingsmogelijkheden zijn? Informeer jullie gasten hierover.

Licht en muziek

Om de perfecte sfeer te creëren is er licht en muziek nodig. Is de locatie donker? Dan moeten jullie gaan kijken naar andere verlichting. Dit kunnen jullie zelf regelen, maar vraag eerst even of dit te huren is bij de locatie, dit is vaak goedkoper! Ook de muziekaansluiting is belangrijk voor de band of DJ.

Het is aan te raden om te informeren naar de openingstijden en/of regels die verbonden zijn aan de muziek. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen staan op de grote dag, better safe than sorry!

Aantal vierkante meters

En dan misschien nog wel het moeilijkste: De grootte van de trouwlocatie.

Wij hebben richtlijnen voor jullie, om zo een beeld te geven van wat comfortabel is op een bruiloft.

Let op: dit blijven richtlijnen.

Ceremonie : 2 vierkante meter p.p

Staande receptie : 2 à 3 vierkante meter p.p

Dansvloer : 1 vierkante meter p.p

Diner met dansvloer : 4 vierkante meter p.p

Dansvloer met zitplaatsen: 2 vierkante meter p.p

 

Credits Fotografie: 
Bertil van Beek
Klik hier voor de website

 

B(uitengewoon) A(mbtenaar) B(urgerlijke) S(tand)…..een stoffig imago?

Met dat vooroordeel wil ik voor eens en voor altijd afrekenen, dat hoeft het niet te zijn.

Kijk die gemeenteponcho zal ik wel altijd moeten blijven dragen, daar is niks mis mee, het is dan tenminste ook in een klap helder wie de ceremonie gaat doen.

Maar je kunt het ambt voor de rest natuurlijk wel een beetje opleuken.

Door onder mijn toga rode lakschoenen met torenhoge hakken te dragen en mijn strenge witte ’befje’ weg te laten ziet het geheel er al een stuk spannender uit.

Gewapend met een iPad, een pagina op Facebook, LinkedIn, een eigen website en vliegend van Italië naar Spanje om huwelijken te sluiten, ben je dan toch al gauw een BABS 2.0 of 3.0.

Dus die entree dat zit wel goed.

Maar dan daarna, het is toch ook belangrijk wat je te melden hebt.

Jarenlange ervaring leert mij dat niemand zit te wachten op gedetailleerde beschrijvingen van de locatie, of de geschiedenis daarvan of op een anekdote uit mijn leven … neen … wat elk bruidspaar wil horen, ongeacht de leeftijd, is hun eigen verhaal mits grappig verteld.

Mijn gevoel voor humor en mijn romantische geloof in de liefde helpen daar zeker bij.

In het verleden heb ik al heel wat kantoorbanen versleten, jaren ook als ambtenaar op een ministerie gewerkt. Het was het niet voor mij.

Trouwambtenaar zijn dat past als een jas om mij heen, alle puzzelstukjes vallen in elkaar.

Schrijven deed ik al heel lang, in dagboeken, voor feestjes en in personeelskrantjes.

De jaren dat ik bij het amateurtoneel “de sterren van de hemel” speelde komen mij nu ook goed van pas.

Een huwelijksceremonie is toch een beetje een kleine voorstelling zal ik maar zeggen.

En weet je wat heel grappig is: vroeger liepen we te leuren met de kaarten voor het toneelstuk, nu doe ik niets en heb altijd een volle zaal.

Het is het leukste beroep van de wereld, niet te verwarren met het oudste beroep, niet alleen omdat het doorgaans een vrolijke dag is maar ook om alles wat ik daardoor meemaak.


Om eens wat te vertellen: 

Over het algemeen zijn het leuke echtparen die bij mij terecht komen, maar zo heel af en toe zit er toch zo’n Bridezilla tussen.

Het zijn ook altijd vrouwen die hier compleet in door kunnen slaan,

ik ben nog nooit een Groomzilla tegen gekomen, sorry dames!

Zo’n bruid is doorgaans maanden voor de datum al druk bezig om de perfecte dag te organiseren, maakt door de stress haar complete omgeving knettergek … en helaas helaas …op de dag zelf staat ze strak van de zenuwen en vergeet te genieten van het bijzondere moment.

Ik weet nog van een bruid die aan de arm van haar vader richting trouwzaal liep en in het voorbijgaan het bedienend personeel de laatste aanwijzingen voor de bruidstaart toesnauwde.

“Laat het gaan” probeerde ik haar te adviseren, maar dit soort bruiden zijn niet voor rede vatbaar.

De speech is vaak aan hen ook niet besteed, ze zijn meer met hun jurk en kapsel bezig dan met wat er daadwerkelijk gebeurt.

Jammer want hoe erg is het nu als er op de dag zelf iets mis gaat?

Perfectie is saai, hoe leuk is het niet als de hond die de ringen netjes naar het baasje had moeten brengen, er als een speer vandoor gaat en zich blijft verstoppen.

Daar praten gasten nog jaren over.

Ooit ook eens een heel bijzonder stel in Italië getrouwd, kosten noch moeite werden gespaard.

Alles werd ingehuurd en ingevlogen vanuit Nederland: een weddingplanner, de muziek, de catering, et moi, de BABS.

Ook bij dat huwelijk werd er niets aan het toeval overgelaten.

Maar ja, in het leven heb je nu eenmaal niet alles in de hand en op het moment suprême - tijdens de ceremonie in de tuin - pakten de donkere wolken zich samen en kwam de regen met bakken naar beneden.

Dat verwacht je toch niet als je in augustus in Toscane trouwt.

Na een onderbreking van een kwartier heb ik de speech gelukkig nog wel in een flauw zonnetje kunnen afronden.

Mooie anekdotes om te onthouden en wellicht ooit in een boekje te schrijven.

Dat ga ik zeker doen! 

Later … in de zon onder een amandelboom in Frankrijk.

Voor die tijd wil ik eerst nog veel echtparen in het echt in de echt verbinden.

 

Liesbeth Tigges

 

 De gastenlijst is van essentieel belang als jullie de bruiloft gaan plannen. Maar dit klusje is niet zomaar geklaard.
Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. Willen jullie de bruiloft groots vieren of intiem houden?
Hoeveel gasten willen jullie uitnodigen? Want bij iedere gast die jullie uitnodigen, stijgen de kosten.
Als jullie de bruiloft groots vieren met veel gasten, komt het niet neer op één gast meer of minder.
Maar wanneer jullie kiezen voor een intieme bruiloft, is het erg belangrijk om te weten wie jullie wél en niet uitnodigen.

 

Gastenlijst stap 1: De eerste versie

Het is belangrijk om een eerste versie van de gastenlijst te maken.
Op deze manier kunnen jullie in kaart brengen hoeveel mensen jullie uit willen nodigen. 

Het is handig om alle gasten te sorteren onder familie, vrienden, collega’s en ga zo maar door! Dit geeft een overzichtelijk beeld!

 

Gastenlijst stap 2: Het is jullie dag, dus schrappen mag.

 

Jullie hebben nu een voorlopige gastenlijst gemaakt, en waarschijnlijk hebben jullie een waslijst aan mensen.
Dit is het moment om eens goed na te denken over wie jullie daadwerkelijk op de bruiloft willen zien. 

Misschien staan er (verre) kennissen tussen, die je eigenlijk al lang niet hebt gezien. 

Voel je je verplicht om mensen uit te nodigen omdat dat wordt verwacht van bijvoorbeeld de familie? 

Onthoud dan dat jullie beslissen. Het is jullie dag, dus schrappen mag!

 

Gastenlijst stap 3: Collega’s en verre familie.

 

Collega’s is vaak ook een issue, gaan jullie ze wel of niet uitnodigen? Voel je vooral niet verplicht om jullie collega’s uit te nodigen. 

Nogmaals, het is jullie dag, dus jullie bepalen.
Wanneer je al krap zit met de gastenlijst, raden wij aan om de collega’s te schrappen, of alleen diegene uit te nodigen met wie je een goede band hebt.

 

Verre familie is ook lastig, hebben jullie familie in het buitenland wonen?  Maak voor jezelf de afweging of je ze erbij wilt hebben. 

Zo ja, vraag of ze er bij kunnen én willen zijn.  Zo weten jullie meteen waar jullie aan toe zijn.
Ook familieleden die je lang niet gezien hebt, of eigenlijk nooit ziet, hoeven jullie niet per definitie uit te nodigen.

 

Onthoud de slogan wat betreft de gastenlijst: Schrappen mag, het is jullie dag!

Credits Fotografie:
Bertil van Beek
Klik hier voor de website

 

 

Does anyone know this story ? ~ Yes I Do ~

Een aanzoek, die jouw partner niet vergeet. Een aanzoek die jijzelf niet vergeet. En een aanzoek, die zo tof is dat je er er ook gewoon nog familie & close friends bij wilt betrekken! Een story die iedereen wil weten & zal onthouden. Een story waar men graag zelf ook in voorkomt. Does anyone know this story?

Waargebeurd
Dit verhaal is waar gebeurd! En de bruidegom in spé wilde graag dat ik de hoofdrolspeelster was in dit verhaal. Dan wel achter de schermen, maar WOW wat was dit een waanzinnige rol. Op deze dag had ‘Does anyone know this story?’ een iets andere betekenis. Hier mijn story!

Maar 2 weken
Een kleine 2 weken voor het aanzoek, belde de bruidegom in spé mij op. Hij wilde zijn vriendin ten huwelijk vragen, wist een klein beetje hoe, maar liep dan ook direct vast. Ze bezoeken graag samen exposities & al snel was besloten dat we daar iets mee wilde doen. Een expositie met een persoonlijke touch!

Kanjers
Kanjers uit mijn netwerk direct op de hoogte gebracht of ze mee wilden werken! Jan Persoon voor de film,Love you to the moon and back voor de styling, Patrick de Gier & Paco van Leeuwen voor de foto’s. Iedereen was direct enthousiast! Alleen Patrick de Gier kon er helaas de uiteindelijk geprikte datum niet bij zijn.
En dan het meest lastige… wat wordt de locatie die er ook nog een redelijk prijsje voor vraagt? Een hele zoektocht, maar ik heb de meest waanzinnige & gepaste locatie gevonden die we maar konden wensen: dé Pop-up-Shop van De Merkenwinkel. Deze ruimte was gewoon op ons aan het wachten om er binnen 4 uur een one day gallery van te maken!

Lijsten met een verhaal
Uiteindelijk hebben de bruidegom en ik maar 1 week de tijd gehad om alles te fixen! En alles klopte gewoon. Schilderijen die ik op marktplaats heb gekocht van een man van 89, die al de tijd zijn lijsten had bewaard. Dochter vond het tijd dat iemand ze overnam, toen haar vader naar het verzorgingstehuis moest. Ja, de foto’s stuur ik nog naar hen door. Hoe mooi dat hij lijsten heeft bewaard voor een aanzoek… die ouwe wist ’t gewoon!

Het love couple
En ik kan je vertellen, wat een super leuke bruidegom om mee samen te werken. Hij stond voor alles open, hield zich braaf aan zijn huiswerk & het was gewoon zo mooi om dit voor hem en zijn fiancé te doen! Kon me geen leuker couple bedenken voor mijn 1e Real Proposal.

Detailtje hier, detailtje daar!
Tijd voor de details! Ervoor was er een oproep uitgegaan voor een DJ. Maar de 1e locatie die mee wilde doen, Undercurrent, was helaas precies de dagen dat het aanzoek kon plaatsvinden, bezet. De Pop-up-Shop was voor een DJ echt te klein. Maar live music vind ik echt een must. De bruidegom had even nodig voor hij overtuigd was. Maar na het horen van Katharina’s stem, zei hij JA!
Nu is echt het hele team compleet! Dag geprikt, lijsten klaar & foto’s geprint, ander werk van een fotografe geregeld, gerechtjes van Plates & Glasses gecheckt… tja & alle overige details! Voor de foto’s wil ik nogPostmasters Rotterdam bedanken. Die heeft voor een klein bedrag gewoon alle toffe foto’s van het stel geprint & gesneden! Er was amper budget over & hij heeft zo’n scherpe prijs gegeven. Zo mooi, hoe iedereen zijn/haar bijdrage leverde! Zelfs de patatzaak om de hoek van De Merkenwinkel, wilde direct meewerken toen ze wisten dat het om een aanzoek ging.

Kers op de taart
Ja de details, alles was rond! Ik kon zelfs mega mooie bloemen & een bruidstaart meenemen, welke we nodig hadden voor de Open Trouwlocatie Route bij De Vertrekhal 2 dagen ervoor. Bizar hoe alles samenkwam. Een planning waarvan ik geloof dat die zo moest zijn! En de kers op de taart: een raamsticker om de one day gallery ECHT te maken:

GALLERY ~ Does anyone know this story?
In dit geval is de naam dubbelzinnig. Namelijk niet alleen de vraag of men het verhaal van het aanzoek kent, maar ook het levensverhaal van het lovecouple zelf. En als één iemand dat verhaal maar al te goed kent, dan is het wel de vriendin van de bruidegom in spé!

Hoe het verliep?
De fiancé in spé dacht een leuke expositie te gaan bezichtigen. Het stel kwam binnen & in het voorste gedeelte hingen schilderijen van Fleur Kooiman. Maar in het achterste gedeelte, achter het kanten gordijn, liep de expositie over in kiekjes van henzelf. Eerst een aantal niet direct herkenbare foto’s, denk aan uitzicht en culturele momenten. Maar uiteindelijk de gezellige foto’s van hen samen… kortgezegd hun levenspad tot nu toe! Op het einde hing een schilderij met ‘Will you…’ en 2 ballonnen met daaraan kleine fotootjes van dé juwelier. Op dat moment kwam een dame, die zogenaamd ook de expositie aan het bewonderen was, in actie. Jaja, Katharina die het lievelingsnummer van de fiancé zong. En dat was het op-de-knie-moment! Wat was dit een mooi moment & zo bijzonder hoe zij liet weten dat ze echt heel graag met hem wil trouwen!

Er was heel veel aan de styling gedaan! Zo stond er ook al een smalle lange tafel, ingedekt voor 2, helemaal romantisch voor hen klaar. Behalve de Proposal Planner, mocht ik ook chef kok zijn, haha. Er stonden wat lekkere culinaire gerechtjes op hen te wachten, maar de finishing touch moest nog even achter de schermen worden gedaan. Ja fiancé, je krijgt een romantisch diner voor 2, helemaal alleen in de winkel met jouw aanstaande man!

Even terug naar de raamsticker! Want er mocht natuurlijk ~ yes I do ~ geplakt worden! Does anyone know this story? Behalve dat de fiancé het verhaal van de “expositie” al kende, wist ze nu ook het verhaal van haar aanzoek. Een nieuw moment van hun leven, waar ze echt een tijdje op gewacht heeft. ‘Yes I do’ was het antwoord op dit verhaal & dat mag natuurlijk wel even goed blijven plakken!

Niet wetende dat de vrienden ook al op de hoogte waren van het verhaal. En door de winkelruit dus ook van de afloop. Die kwamen al toeterend & juichend binnen met feestmutsen op. De bruidstaart, prosecco & fruitwater werden erbij gehaald. Toch leuk: alvast de generale repetitie van het moment na de ceremonie! Het was mooi, heel mooi! Wow, wat een groep mooie mensen bij elkaar.

Het verhaal van de Gallery die maar voor 4 uur open was. Enkel om 2 mooie mensen op een onvergetelijke & persoonlijke manier nog dichter bij elkaar te brengen!

Wil ik nog vaker een Proposal plannen?
YES I DO !!!

Wil je dat ik jullie Proposal plan?
Call me !!!

Zie hier de foto’s! De film komt binnenkort online!

Geschreven door Evy's Proposal

Partner Pagina van Evy's Proposal

Website van Evy's Proposal 

 

 

 

PlanYourWedding-Bruiloft-Plannen

Foto gemaakt door Bertil van Beek

Jullie gaan trouwen! Allereerst natuurlijk gefeliciteerd! Maar, hoe plan je je eigen bruiloft? Wanneer begin je daarmee en waar moet je op letten? Zorg ervoor dat je alles van tevoren regelt! Dit zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van jullie grote dag!

 Wanneer beginnen?

Misschien hebben jij en je aanstaande al vele ideeën over de bruiloft. Het is natuurlijk de bedoeling dat jullie dit ook daadwerkelijk gaan realiseren. Maar wanneer moet je hiermee beginnen? Wij adviseren om ongeveer 1 jaar van tevoren te beginnen met het plannen van jullie bruiloft. Dit om stress te voorkomen en te zorgen dat jullie optimaal en zorgeloos kunnen genieten!

Waar te beginnen?

Om te beginnen is de datum natuurlijk heel belangrijk! Hebben jullie al een datum in gedachte? Let bij het prikken van een datum vooral op of de belangrijkste mensen aanwezig kunnen zijn! Ook is het aan te raden om te achterhalen of er niet toevallig een belangrijke finale plaatsvindt op jullie trouwdatum! 

Vervolgens komen de volgende 3 belangrijke zaken: De locatie, de band/DJ en de fotograaf. Want zonder locatie, geen feest en een band/DJ en fotograaf moet je altijd ver van tevoren bespreken! Je wilt natuurlijk niet dat jullie favoriete band bezet is..

Draaiboek

In het draaiboek staat alles wat jullie tijdens de bruiloft gaan doen. Zorg ervoor dat jullie eerst de grote lijnen uitwerken, plan alles om het jawoord heen. Houd bij het maken van het draaiboek ook altijd rekening met uitloop, zorg voor speling!

Een tip van onze experts is dan ook: Werk met de 5 W’s.

 • Wie
 • Wat
 • Waar
 • Waarom
 • Wanneer

De begroting

Als de planning voor het dagprogramma klaar is, kunnen jullie de begroting opstellen. Houd rekening met 2 belangrijke aspecten namelijk: 

 1. Kunnen jullie op bepaalde posten geld besparen? Denk bijvoorbeeld aan trouwen op een doordeweekse dag.. Dit is goedkoper! 
 2. Houd rekening met onvoorziene kosten! Ongeveer 10% van het totaalbedrag.

De gastenlijst

Wie willen jullie uitnodigen op jullie bruiloft? Het maken van een gastenlijst is van essentieel belang voor jullie bruiloft. Maar één vraag die jullie jezelf moeten stellen is: Vieren we het groots of juist intiem? 

Wanneer jullie kiezen om het groots te vieren, komt het niet neer op één gast meer of minder. Maar wanneer jullie de bruiloft intiem willen houden, zullen jullie misschien moeten sparren om ‘’de laatste plekken’’.

Het is verstandig om een kladversie van de gastenlijst te maken, zo kunnen jullie altijd nog mensen schrappen of toevoegen.

Planning van maand tot maand

Als jullie de datum, het draaiboek, de begroting en de gastenlijst hebben opgesteld, kunnen je je eindelijk focussen op het zoeken van de perfecte bruidsjurk, de ringen en de aankleding! 

De planning van maand tot maand ziet er als volgt uit:

Twaalf tot 6 maanden voor het huwelijk

 • De trouwdatum vaststellen
 • Budget en begroting opstellen
 • Een locatie boeken
 • Een band/DJ boeken
 • Een fotograaf boeken
 • Trouwvervoer regelen
 • Een voorlopige gastenlijst samenstellen
 • Een ceremoniemeester vragen/aanstellen

Help me!

Krijgen jullie al stress bij het idee van het plannen van jullie bruiloft? Dan kunnen jullie er ook voor kiezen om een weddingplanner in te schakelen. Plan Your Wedding kent vele uitmuntende weddingplanners die jullie graag helpen bij het plannen van jullie droombruiloft.. Let op: Een weddingplanner neemt niet jullie totale bruiloft over.. Een weddingplanner helpt en begeleid jullie waar mogelijk en zoveel als je wilt! Nieuwsgierig naar weddingplanners geworden?
Binnenkort volgen er een aantal gastartikelen van weddingplanners... We keep you posted!!

 

Credits Fotografie: Bertil van Beek
Klik hier voor de website

Het trouwseizoen is in volle gang! Huh? Nee, er wordt nog niet (veel) getrouwd in deze koude dagen, maar de liefdeskoppels zijn wel voorbereidingen aan het treffen voor hun TROUWDAG.

Belangrijke items die worden besproken tussen het aanstaande bruidspaar:

 • Op welke datum willen we gaan trouwen?
 • Waar plannen we onze huwelijksceremonie?
 • Waar willen we ons huwelijksfeest geven?
 • Welke gasten nodigen we uit?
 • Willen we een receptie geven of alleen een huwelijksfeest?
 • Hoe gaan we de trouwdag indelen?
 • Welke bruidsfotograaf kiezen we?
 • En wat voor soort TROUWKAART gaan we versturen en wanneer?!!
 • etc. etc.

HEEL VEEL VRAGEN. Maar allemaal erg leuk om te regelen!

Als GRAFISCH VORMGEVER ga ik in op de vraag:

‘Wat voor soort trouwkaart gaan we versturen?’ 

Ik geef je graag 6 TIPS waar je op kan letten om zeker weten een BIJZONDERE, PERSOONLIJKE en UNIEKE TROUWKAART te kunnen maken.

TIP 1: Leg kenmerken in jullie trouwkaart dat écht past bij jullie als bruidspaar.

Vaak krijg ik als grafisch vormgever te horen dat het aanstaande bruidspaar – tussen die duizenden online trouwkaarten – net niet kunnen vinden wat ze zoeken. Ik weet dat ze een persoonlijke touche missen in die trouwkaarten. En die persoonlijke touche maakt het dat jullie je aangetrokken voelen tot een kaart. Ook herkennen de gasten het als JULLIE TROUWKAART.

Voorbeeld. Vorig jaar had ik een bruidspaar dat veel had met het land Ghana. Ik heb van hun een karakteristiek Afrikaans stofje meegekregen en deze heb ik gescand, bewerkt en verwerkt in het ontwerp van de trouwkaart. Die trouwkaart zou jullie misschien niet passen, maar bij dit bruidspaar paste het helemaal en ook de gasten herkende het koppel helemaal in dit ontwerp! Dit resulteerde in al veel reacties vóór het huwelijksfeest!

grafisch_ontwerp_trouwkaart_3

TIP 2: Kies het juiste lettertype voor jullie trouwkaart.

Er zijn ontelbaar veel lettertypen te gebruiken. Maar elke lettertype heeft een eigen karakter en straalt daardoor iets uit. Kies het lettertype dat match met jullie karakter en stijl van de bruiloft.

Ik geef een paar ideeën aan jullie:

Schermafbeelding 2016-01-20 om 14.38.17

Met de titels kan je ‘los’ gaan met je lettertypen. Hiervoor kan je gerust kiezen voor een sierlijk lettertype. Maar de informatie, zoals waar de gasten wanneer verwacht worden, wordt onduidelijk in dit sierlijke lettertype. Kies dan voor een wat strakkere – goed leesbare – letter.

Extra tip: combineer 2 lettertypen!

TIP 3: Kies de juiste kleuren voor jullie trouwkaart.

Ook een bepaalde kleurenrange geeft een bepaalt gevoel aan de trouwkaart mee. De kleuren kunnen jullie bepalen door het thema wat jullie gekozen hebben voor de trouwdag. Heb je op jullie trouwdag vrolijke zitzakken staan, statafels en barkrukken in diverse felle kleuren? Trekt dit dan door in het trouwkaart ontwerp. Trouwen jullie in de lente, denk dan eens na over zachte kleurtinten (als dit ook bij jullie past!).

grafisch_ontwerp_trouwkaart_0

TIP 4: Zorg ervoor dat de informatie op de trouwkaart volledig is.

Denk aan onder andere:

 • De namen van jullie, het bruidspaar;
 • De datum van het huwelijk en het jaartal;
 • Vanaf welke tijd en waar de gasten welkom zijn, maak eventueel onderscheid inde kaarten voor de daggasten, receptiegasten en avondgasten;
 • Contactgegevens van de ceremoniemeester en het bruidspaar;
 • Eventueel een routebeschrijving;
 • Eventueel dresscode als dit gewenst is;
 • Eventueel cadeauwensen. 

TIP 5: Laat de trouwkaart op een goed adres printen of drukken.

Als je uiteindelijk een mooie trouwkaart hebt ontworpen, kan een afdruk dit ontwerp nog steeds maken of breken. Print je op je thuisprinter dan geeft dit een hele andere uitstraling als dat je het laat printen/drukken door een drukkerij. Een drukkerij heeft tal van papiersoorten (bv. glad wit, met glinstering, linnenlook) waar je uit kan kiezen. De drukkerij kan ook dikker papier door de printer halen dan de 120 grams die je thuisprinter misschien net aan kan. Het eindresultaat bepaalt echt of het een GEWELDIGE trouwkaart is.

TIP 6: Trek de stijl van de trouwkaart door in de huwelijksdag.

Ik heb het eerder al even genoemd. Heb jij vrolijke, gekleurde zitzakken geregeld voor op de bruiloft, trek deze kleuren dan door in het trouwkaart ontwerp. Maar andersom kan natuurlijk ook. Heb je een papiersoort gekozen met een structuur van hout, dan kan je bijvoorbeeld boomschijven op tafel leggen met kaarsjes erop als decoratie. Kiezen jullie voor de kleur paars in de trouwkaart, trekt dit dan door in paarse versieringen, paarse stropdas en/of schoenen! Helemaal gaaf natuurlijk!

grafisch_ontwerp_trouwkaart_1

Op naar een GEWELDIGE trouwkaart!

Jullie kunnen nu lekker aan de slag met het ontwerpen van JULLIE TROUWKAART. Maak het eigen en jullie merken dat de gasten al enthousiast reageren voordat jullie überhaupt op de dansvloer hebben gestaan!

Wil je wat inspiratie kijk dan eens onder de categorie trouwkaarten op de website.

Dit gastartikel is geschreven door: Daisy Renders.

Klik hier om de partner pagina van Daisy Renders te bekijken.

Klik hier om naar de website van Daisy Renders te gaan.

 

Een blog- of nieuwsartikel insturen? Vraag naar de mogelijkheden via administratie@planyourevent.eu

 

Jullie droombruiloft plannen

Jullie trouwdag moet de leukste, mooiste, meest romantische dag van jullie leven zijn… 
Jullie willen dat de gasten er nog jarenlang over praten en dat iedereen een geweldige dag heeft.
Makkelijker gezegd dan gedaan.. Tenminste, wij van Plan Your Event zijn van mening dat het plannen van een bruiloft een stuk makkelijker kan.
Wij hebben een platform ontwikkelt waarmee je gemakkelijk en overzichtelijk jouw bruiloft kunt plannen.
Geen gedoe meer met het zoeken van leveranciers voor de bruiloft. Het enige wat jullie hoeven te doen, is de gemeente invullen waar jullie willen trouwen.
Vervolgens komen alle bedrijven die jullie kunnen benaderen voor de bruiloft in de desbetreffende gemeente naar voren.
Ieder bedrijf heeft een bedrijfspagina zodat jullie een eerste indruk kunnen krijgen van het bedrijf of de leverancier.  

Op dit moment wordt versie 1.1 van het platform ontwikkelt, de lancering hiervan zal in kwartaal 2 plaatsvinden.
Versie 1.1 bevat een draaiboek generator, een planning tool en een budget tool.
Het plannen van jullie bruiloft wordt hierdoor nog gemakkelijker en overzichtelijker. 

Kortom: Organiseer jullie bruiloft met Plan Your Wedding en bespaar een hoop tijd en zoekwerk!

PlanYourWedding

Volg ons


Contact


Plan Your Event B.V.

T: 0573-748000
E: info [@] planyourevent.eu

Copyright © 2019 Plan Your Wedding Alle rechten voorbehouden Plan Your Wedding is onderdeel van Plan Your Event B.V.
Voordelig een goed scorende website laten maken? WPHosted