Henk Aalberts Photography - Plan Your Event

Henk Aalberts Photography

Categorieën: Bruidsfotograaf

Henk Aalberts Photography

Ibislaan 1
3871 TA Hoevelaken

0332536691 0653478622Website Email

Algemene informatie

Sinds jaren houd ik mij dagelijks met fotografie bezig. Er zijn wel eens dagen dat ik de camera niet aanraak, maar dan ben ik bezig met het kijken naar en lezen over het fotowerk van anderen. Of ik ben bezig anderen dingen uit te leggen. Het begeleiden van leerprocessen op het terrein van fotografie doe ik van harte: zie over mijn cursussen door hier te klikken. Ik kan putten uit jarenlange onderwijskundige ervaring en ga altijd uit van leren = doen + denken over doen.

 

Over de technische maar vooral ook de creatieve en communicatieve mogelijkheden van fotografie raak je nooit uitgestudeerd. Zij omvat zo'n breed terrein, dat je je het best tot een bepaald aspect kan beperken. Ik koos voor het fotograferen van mensen. Portretfotografie in de meest ruime zin.  Ik fotografeer de schoonheid van het menselijk lichaam in zijn meest pure vorm (dus naakt), maar liever nog probeer ik aan die buitenkant voorbij te gaan. Het karakter te 'vangen'. Door te dringen tot wat iemand is (ik spreek dan van: indringende fotografie).

 

In feite wil ik een verhaal zien in iemand (wellicht nog steeds beïnvloed door mijn vroegere studie Letterkunde?). Ik vertel anderen vaak dat zij zich als fotograaf zouden moeten onthouden van een bevooroordeelde, stereotype kijk op een ander (laat iemand voor zichzelf spreken!). Maar vooral ook dat zij moeten letten op de veelvoorkomende neiging van het model zelf 'om iemand te zijn'. Die eigentijdse houding kan het model beter in een selfie vastleggen en via sociale media dumpen. Daar mag iemand jou als serieus fotograaf niet voor misbruiken. Als je wilt weten wat ik precies bedoel met 'voorbij de oppervlakte fotograferen', kijk dan eens in het aansprekende album van Rosanne Olson: This is who I am.

 

Mijn fotografie kent twee benaderingen die sterk van elkaar verschillen, maar die wel gemeen hebben dat zij intense aandacht voor de wereld om ons heen veronderstellen (it is a focus on your life). Enerzijds maak ik conceptuele beelden, bewust geconstrueerd en geregisseerd. Mijn onderwerpen zijn dan voor een belangrijk deel naakten als symboliek voor hedonistische levenskunst (genietend leven met inachtneming van de schaal van Beltham) en van leven in schoonheid zonder morele (testamentische) hindernissen. Waar het passend is neem ik in mijn beelden sociaal commentaar mee vanuit de vraag: 'is het normaal dat we op deze manier leven?' [zie: Michael Foley, The Age of Absurdity]. Voorbeelden hiervan zijn in mijn portfolio op deze website opgenomen.

 

De tweede benadering is sterk perceptueel. Het gaat dan om opnames waarbij wordt afgedrukt zodra het oog waarneemt en het hoofd de beelden nog niet heeft gedertermineerd. Deze perceptuele beelden worden niet besmet door verwachtingen of gedachtes. Ze zijn in hoge mate contemplatief (zie mijn foto's op Tumblr, door onder deze pagina op het icoon met de letter 't' te klikken). De fotograaf Andy Karr zegt over perceptuele beelden:  "they resonate what resonated within me in the original seeing" (Andy Karr, The practice of Contemplative Photography). Al in de beginnerscursus die ik meermalen per jaar verzorg, worden beide benaderingen van het fotograferen met de deelnemers beoefend.

Ondernemer


Henk Aalberts

Contact opnemen

Social Media

Beoordeel ons

Alle beoordelingen
Video's

Volg ons


Contact


Plan Your Event B.V.

T: 0573-748000
E: info [@] planyourevent.eu

Copyright © 2019 Plan Your Wedding Alle rechten voorbehouden Plan Your Wedding is onderdeel van Plan Your Event B.V.
Voordelig een goed scorende website laten maken? WPHosted